,

Speed2Call – dit vigtigste telemarketing KPI  (3. del)

Af: Troels Mark Meyer, Administrerende Direktør @Serio Verify.

I de to tidligere blogindlæg, har jeg fortalt om Speed2Call, og hvor vigtigt det er for din salgskonvertering. Hvis du ikke har læst dem endnu, så anbefaler jeg dig at læse del 1 her og del 2 her! Spørgsmålet er nu: Hvor hurtigt ringer danske virksomheder tilbage til interesserede forbruger?

Hvad har vi gjort?

Vi har testet 49 danske virksomheders Speed2Call. Vi har signet op via online annoncering; primært online kommercielle spørgeskemaer. Vi har afgivet interesse hos hver enkelt virksomhed og afventet at blive kontaktet telefonisk.

Hvor dygtige er danske virksomheder?

Speed2call hos de 49 virksomheder fordelte sig således:

Det er bemærkelsesværdigt at 1⁄4 af alle virksomheder i undersøgelsen ringede efter 14 dage. I sidste blogindlæg, så vi hvordan salgskonverteringen falder med 80% efter 14 dage i forhold til, hvis man ringer inden for 4 dage.

Og næsten halvdelen af virksomhederne kontaktede os i perioden 5-14 dage – der hvor konverteringen generelt er halveret. De medvirkende virksomheder misser altså i høj grad chancen for at maksimere deres konvertering af interesserede forbrugere. Det er også bemærkelsesværdigt at 12% af virksomhederne i undersøgelsen aldrig besvarede vores interesse.

Kun 16% af de medvirkende virksomheder kontaktede os inden for de optimale 4 dage. En enkelt virksomhed var absolut duks og besvarede inden for 2 timer efter sign up.
Hvad der ikke fremgår af statistikken er, at flere virksomheder kontaktede vores henvendelser flere gange uafhængigt af hinanden med det samme tilbud. En dårlig oplevelse, som signalerer rod i butikken.

Det samlede billede

Opsummeret er billedet som følger:

  • 6 af virksomhederne tabte simpelthen salget ved aldrig at besvare interessen.
  • 12 af virksomhederne kunne øge deres kundeindtag med op til 5 gange ved at     optimere speed2call.
  • 23 af virksomhederne kunne øge deres kundeindtag til det dobbelte ved at optimere speed2call.
  • 8 af virksomhederne lå inden for den optimale speed2call.

Og hvis man sammenligner den aktuelle speed2call i vores undersøgelse med den indekseret konvertering for speed2call, så mister de testede danske virksomheder 45% af deres salg til interesserede forbrugere ved at være for langsomme til at kontakte dem.

Hvad siger beslutningstagerne selv?

Vi stillede derfor spørgsmålet til de 49 virksomheder, som indgik i vores test, om de målte deres speed2call. Respondenternes svar fordelte sig således:

72% af respondenterne målte således ikke på deres speed2call og 17% angav at de ikke vidste, hvorvidt de målte på dette parameter. Det er værd at bemærke at spørgsmålet ikke gik på, om virksomhederne havde en ide eller antagelse om hvor hurtigt de kontaktede interesserede forbrugere, men udelukkende på om de målte på det.

Det virker sandsynligt at den generelle høje speed2call skyldes enten at virksomhederne ikke er bekendt med betydningen, at de ikke måler på den eller en kombination af begge.

Hvordan forbedrer du din speed2call?

Hos Serio Media har vi 8 anbefalinger til at forbedre speed2call. I vores white-paper, som du kan bestille gratis på vores hjemmeside, har vi inkluderet 3 af de væsentligste. Her vil jeg blot give dig et enkelt råd: Start med at måle din virksomheds Speed2Call. Hvis man ikke måler sin speed2call, så opstår der hurtigt et mis-match mellem ens opfattede speed2call og den faktiske speed2call. Det er ikke relevant at arbejde med – eller forbedre – et parameter, hvis man ikke kender det præcist. Men så snart du kender din virksomheds speed2call præcist, så kan du begynde at arbejde med den og forbedre den. Hvis din virksomhed er som de fleste i vores undersøgelse, så er der mange nye kunder at hente.